Анджелина Джоли обвинява Брад Пит в домашно насилие

Ново и тъжно развитие в съдебната битка между Анджелина Джоли и Брад Пит. Актрисата твърди, че има "доказателство", че е била подложена на домашно насилие от страна на актьора.

Въпреки че са официално разведени от 2018 г., Анджелина Джоли и Брад Пит все още воюват заради договореностите за попечителство над децата им и разделяне на имуществото. Неспособни да намерят общ език, сега актьорите разчитат на правосъдието чрез процедура, която се очаква да бъде взривоопасна.

Както беше разкрито в сряда на 17 март 2021 г. от сайтовете "The Blast and Entertainment Tonight", които се запознаха с официални документи, 45-годишната актриса и режисьор твърди, че е готова да предложи "доказателство" за предполагаемо насилие от страна на 57-годишния актьор по време на връзката им. За първи път обвинения в домашно насилие се появяват в пресата. Други свидетелства на децата на бившата двойка бяха предоставени на правосъдието. Анджелина Джоли и Брад Пит имат шест деца: Мадокс (19), Пакс (17), Захара (16), Шайло (14) и Нокс и Вивиен (12). Ако първите три деца са на възраст сами да решат дали да свидетелстват, необходимо е съгласието на родителите, за да се получат евентуално показания от страна на Шайло, Вивиен и Нокс.

„Източник, близък“ до делото, отхвърли обвиненията в насилие в публикацията на "Entertainment Tonight." „Още един пример за това, как Анджелина променя исказванията си, когато й е удобно. Освен едното обвинение, което тя направи през 2016 г., което беше разследвано и отхвърлено, никога не е имало други жалби, полицейски доклади или дори обвинения, докато не се изясни случаят му. Никой не знае какво може да каже тя сега, но този контекст е важен“, казва източникът.

През 2016 г. Брад Пит беше разследван за инцидент станал в частния самолет между него и първородния им син. Тези разследвания, извършени от социалните служби, наред с други, бяха прекратени.

След тези факти Анджелина Джоли подаде молба за развод през септември същата година, преди четири години и половина. И от този период отношенията между Брад Пит и Мадокс се влошиха значително. Според информация, публикувана на 18 март 2021 г. от "Us Weekly", младежът е свидетелствал срещу баща си. „Показанията му не бяха ласкави за Брад. Той вече не използва фамилията Пит в документи, които не са официални и използва само името Джоли. Мадокс законно иска да промени името си, за да запази само Джоли, желание, което Анджелина не подкрепя“, се казва в публикацията.

Да припомним, че Анджелина Джоли претендира за цялостно попечителство над непълнолетните деца, докато Брад Пит настоява за 50/50 съвместно попечителство. /БГНЕС