Андрей Гюров: Доказахме, че не работим за постове

„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с оттеглянето на кандидатурата за БНБ”. Това заяви пред Нова тв председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

Породи се политическо напрежение около този пост. Дискусията беше изместена от такава на идеи и аргументи към политически заявки, което не можем да позволим на този етап. Като най-голяма парламентарна сила носим отговорността за стабилността на управлението. Мисля, че беше добро решене да оттеглим кандидатурата, за да дадем шанс и на нашите партньори от коалицията и да подновим процедурата”, каза още Гюров.

Той коментира и протестите заради лошите пътища у нас.

„Това е едно наследство от многогодишното управление на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки. В момента работим върху това да разрешим казуса. Виждаме, че влиза проект за решение от Министерството за регионалното развитие и благоустройството в НС, което трябва да одобрим. Повдигнаха се много въпроси – дали това трябва да става със санкции на парламента. Решение ще има, ще работим денонощно. Това не е проблем от вчера. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да направим така, че по законен начин да достигнат до фирмите, които вече са свършили работата си. Другото, което трябва да направим е, следващите 520 млн. лв., които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва”, каза той.

По думите му „при една нова процедура всички опции са на масата”.

„Димитър Радев е доказан професионалист. Очакваме от бъдещия директор на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на ситуацията с КТБ”, поясни председателят на парламентарната група на ПП. /БГНЕС