Ананиев: Ще тестваме масово гражданите за коронавирус

Досега ние провеждахме изследвания и тестване на хора, за които имахме съмнения и на хората, свързани с тях. От тук нататък започваме масово тестване на българските граждани. Имаме 20 хиляди PCR тестове. Това е пътят, по който ще вървим.

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев от джипа на премиера преди влизането им в Банско. Излявлението на Ананиев се предаваше на живо в профила на Борисов във Фейсбук.

Борисов добави, че това масово изследване вече се извършва. „Преди малко Европейският медицински център излезе със статистика, че България е с най-малко заразени. Господ иска от мен да ви запазим“, подчерта премиерът.

„В Банско видяхме, че има предпазни средства. Хората работят. Ще идем да видим дървообработващите предприятия как се развиват. Няма по-важно от това да ви запазя здрави“, повтори Борисов. „Чакаме още тестове. Платили сме в Южна Корея. Вече имаме 18 лаборатории, така че действаме по всички задачи“, отбеляза още Борисов.

Ананиев каза още, че по сметката на МЗ са постъпили близо 4 млн. лева дарения и допълни, че ще ги използват за тестове и всичко, което е необходимо за предпазване на населението. /БГНЕС

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2730462297181823/