АмЧам отпразнува Деня на независимостта и подкрепи благотворителен проект

Американска търговска камара посрещна над 1 500 гости – представители на своите членове, партньори и техните семейства в София Тех Парк. Гостите подкрепиха благотворителния проект „Светулка“ на Фондация „За Доброто“ със сумата от 11 600 лв. Специален гост бе Хана Каменецки, търговски съветник към Посолство на САЩ у нас.

Оливие Маркет

Американската търговска камара в България (АТК) отпразнува Националния празник на САЩ – Деня на Независимостта – с мащабно тържество за своята общност, което се проведе на 01.07.2022 г., събота, в София Тех Парк. Събитието посрещна близо 1 500 гости – възрастни и деца – с музикална програма с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, „Jeremy?” и Джуниър Бенд, ученическият духов оркестър от СУ „Емилиян Станев“, Велико Търново, томбола с награди, торта и празнична заря, която озари небето на нощна София. Водещи бяха Тони МакМъри, главен мениджър на Инграм Майкро България и Даниел Киряков, мениджър «Комуникации и връзка с институциите» на Камарата.

„На това най-близко до нашата общност събитие ние празнуваме раждането на Съединените американски щати. И когато сме заобиколени от близки хора, колеги, семейства, ние трябва да отдадем уважение към факта, че и днес САЩ са стожер на демокрацията, на иновациите, на върховенството на закона и справедливостта и на предприемаческия дух и начинания.“ – посочи Оливие Маркет, президент на Камарата.

Иван Михайлов

„Празнуваме възможността да партнираме на една велика нация и да правим нужното отношенията между нашите две страни в икономическо отношение да се развиват. Това е особено важно през тази година, в която отбелязваме 120 години от установяване на дипломатическите отношения между България и САЩ.“ – каза Иван Михайлов, главен изпълнителен директор.

Стефан Вълдобрев

Подкрепяната чрез събитието кауза:

Проект „Светулка“ на Фондация „За Доброто“

„Светулка“ обединява идеи за подобряване на детските отделения в болниците в България и последващите действия за интеграция на всички участници в оздравителния процес на децата. „Светулка“ са дружелюбни, цветни, чисти болнични отделения, изпълнени със светлина, среда на съпричастност, внимание, подкрепа и сътрудничество между лекари, родители и деца-пациенти.“ - сподели от сцената Надежда Рангелова, председател, Фондация „За Доброто“.

„Светулка“ е проект за нашите деца – децата на България. Ние трябва да сторим всичко по силите си, за да подобрим условията за малчуганите, когато те са наранени или болни и трябва да се лекуват или преглеждат в болници. Детските отделения трябва да предоставят най-висок клас медицинска грижа, но и също да имат нужното ниво на емпатия, идващи от медицинския персонал и от средата. Нашата най-голяма цел е да има поне една Национална детска болница в България.“ – каза Анджела Родел, изпълнителен директор на Фулбрайт България, която е сред посланиците на каузата у нас.

Благодарение на гостите, които закупуваха билети за томболата, се събра сумата от 11 600 лева (единадесет хиляди и шестстотин лева), които ще бъдат дарени на Фондация „За Доброто“.

Надежда Рангелова

За Американска търговска камара в България

Американската търговска камара в България (АТК, AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 28 години. Тя обединява над 330 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация.

Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019 г. Камарата има офиси в София, България и Вашингтон, САЩ. /БГНЕС