Алкарас срази Циципас за дебют в Топ 10 на световната ранглиста

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като надигра с 6-4, 5-7, 6-2 първия поставен Стефанос Циципас. Мачът на корт "Рафел Надал" продължи 2 часа и 11 минути, а успехът гарантира на испанеца дебют в топ 10 на ранглистата.

В първия сет Алкарас и Циципас бяха разделени от един единствен пробив, който беше на сметката на младия испанец и дойде в деветия гейм за 5-4, след което на свое подаване 18-годишният Алкарас нямаше трудности, за да затвори частта с 6-4.

За радост на домакинската публика Карлос Алкарас продължи със силните си изяви и във втория сет, когато след два последователни пробива той си осигури преднина от 4-1. В този момент обаче започна завръщането в мача за гръцкия тенисист, който спечели шест от следващите седем гейма, реализирайки три пробива, за да изравни резултата в сетовете след 7-5.

Въпреки този развой Алкарас не допусна да бъде повлиян от случилото се и стартира ударно решителния трети сет, повеждайки с 4-0 и до края съхрани аванса си, за да сложи точка на спора след 6-2 и 2 часа и 14 минути на корта.

В спор за място на финала в Барселона Карлос Алкарас ще спори с Алекс Де Минор, който се справи с британеца Камерън Нори. В другия полуфинал пък един срещу друг ще се изправят Пабло Кареньо Буста и Диего Шварцман. /БГНЕС