Алаба се разделя с Байерн след края на сезона

Защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба ще напусне клуба след края на настоящия сезон, след като ръководството на баварците оттегли офертата си за нов петгодишен договор. Настоящият контракт на австрийския национал изтича в края на тази кампания, като двете страни водят преговори от доста време, но в крайна сметка така и не се разбраха.

Алаба е част от Байерн от юношеските си години.

28-годишният Алаба е част от Байерн още от 16-годишен и е неизменен титуляр в последните години, като има близо 400 мача с екипа на баварците, но по всичко изглежда, че ще смени клубната си принадлежност следващото лято. Това разкри президентът на шампионите на Германия Херберт Хайнер.

"Преди известно време представихме на Давид и неговите съветници една добра оферта. По време на последната ни среща ние заявихме, че искаме яснота до края на октомври, но до вчера не чухме нищо от тяхна страна и се свързахме с неговия съветник. Той ни отговори, че предложението ни все още е незадоволително и трябва отново да си помислим. Ние решихме да оттеглим нашето предложение окончателно, така че вече няма такова", обясни Хайнер.

По този начин Алаба, който спечели с Байерн два пъти шампионската лига и девет пъти титлата в Германия, може да подпише предварителен договор с друг клуб още през януари. Според медиите в Германия австриецът е желан от английските грандове Манчестър Сити и Ливърпул. /БГНЕС