Агуеро подписа с Барселона за две години

Серхио Агуеро подписа с Барселона за две години, потвърдиха от пресслужбата на каталунците.

Агуеро ще се събере с Меси в редиците на каталунците.

Аржентинецът сложи край на десетгодишния си престой в Манчестър Сити този сезон и ще се събере със съотборника си в националния отбор Лионел Меси. Възможността да играем редом до добрия си приятел Меси е считана за един от основните фактори при решението на Агуеро, който вкара забележителните 184 гола във Висшата лига с екипа на Сити. Той се присъединява към каталунците със свободен трансфер и ще се опита да запълни празнината от напускането на Луис Суарес, който бе продаден на Атлетико Мадрид миналото лято.

32-годишният футболист подписа контракт до 2023 година и Барселона потвърди, че ще представи официално Агуеро в понеделник вечер. Аржентинският национал бе засечен в Барселона в понеделник, където премина медицински прегледи преди трансфера си. Агуеро ще парафира договора си за камерите преди традиционната фотосесия на „Камп Ноу“, като ще проведе и пресконференция. Нападателят изигра 390 мача за Сити, превръщайки се в легенда на клуба независимо от факта, че не успя да спечели трофея от Шампионската лига. Агуеро претърпя разочарование в последния си мач с фланелката на тима в събота, когато отборът отстъпи на Челси, но си тръгна от „гражданите“ като реализатор номер 1 в клубната история.

Барселона ще се надява Агуеро да повтори формата, която показа в Сити и в Испания, като могат да разчитат на опита му в Ла Лига – аржентинецът изкара престой в Атлетико Мадрид, преди да акостира в Манчестър през 2011. Барселона разкри и откупващата клауза на Агуеро в размер на 86 млн. паунда. Футболистът ще лети до Южна Америка тази седмица, за да се събере със съотборниците си в националния отбор и новия си клубeн съотборник Меси преди Копа Америка. /БГНЕС