Агуеро аут от терените за поне три месеца със сърдечна аритмия

Нападателят на Барселона Серхио Агуеро ще бъде извън терените през следващите поне три месеца, докато лекува проблемите си със сърцето, които бяха открити след мача с Алавес през уикенда. Аржентинският голмайстор напусна принудително терена с болки в гърдите, а последвалите прегледи в болница показаха, че той страда от сърдечна аритмия.

Кун Агуеро

Агуеро вече е започнал процеса на лечение, който обаче ще продължи поне три месеца, разкриха от каталунския клуб. "Кун Агуеро е подложен на диагностичен и терапевтичен процес от д-р Хосеп Бругада. Той няма да е на разположение на треньора, като през следващите три месеца ефективността на лечението ще бъде оценена, за да бъде определен и възстановителния процес", съобщиха от Барселона.

Самият Агуеро се обърна към своите фенове в социалните мрежи. "Чувствам се добре и съм в добро настроение за старта на възстановяването си. Искам да благодаря на всички ви за съобщенията, които направиха моето сърце по-силно", написа 33-годишният футболист в Туитър.

Агуеро бе привлечен в Барселона като свободен агент през лятото, след като договорът му с Манчестър Сити изтече след края на миналия сезон. Той обаче се възстановяваше от контузия в началото на сезона и едва в последните седмици започна да играе за тима, но сега го очаква нов дълъг период в лазарета. /БГНЕС