85% от американците ще гласуват за президент

53% от анкетираните изразиха подкрепа за бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, показва проучване на университета в Монмаут.

Повечето американски избиратели (85%) възнамеряват да гласуват на изборите за президент на страната през ноември, показват резултатите от проучване, публикувано от изследователска служба в университета в Монмаут. Други 10% от участниците в проучването са заявили, че има вероятност да гласуват. 3% изразиха съмнение, че ще участват в гласуването, а само 1% от анкетираните са били категорични, че не възнамеряват да гласуват на изборите. На въпроса за кого са готови да гласуват, 53% подкрепят бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, който е кандидат за президент от Демократическата партия, а 41% подкрепят президента Доналд Тръмп.

„Половината от всички регистрирани избиратели декларират нежеланието си да подкрепят Тръмп“, казва Патрик Мъри, ръководител на научните изследвания в университета в Монмаут, коментирайки резултатите от анкетата. „За да спечели, той ще трябва да се опита да убеди онези, които в момента не са склонни да го подкрепят", заяви Мъри. В анкетата, която се проведе от 26 до 30 юни, са участвали 733 регистрирани избиратели. Нивото на грешка на резултатите се оценява на плюс или минус 3 процентни пункта. /ТАСС