75-ият в света е първият съперник на Димитров в Индиан Уелс

Григор Димитров научи името на първия си опонент в силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, САЩ. Първата ни ракета ще играе със 75-ия в света австралиец Джейсън Къблър, който се наложи на старта над Лоренцо Сонего от Италия с 6-4, 7-6 (4) за около един час и 55 минути игра.

Джейсън Къблър.

Откриващите осем гейма на мача минаха под диктовката на сервиращите, като Къблър дочака своя миг в деветия и при първите колебания на съперника, той стигна до пробив. След това австралиецът сервира категорично, за да поведе в частите. Във втората не се стигна до брейкове и логично победителят в нея трябваше да бъде определен в тайбрек. В дългия гейм Къблър натисна от 3-3 точки, взимайки четири от следващите пет, за да се класира за втория кръг.

Къблър и Димитров нямат официален мач помежду си до момента. Победителят от срещата помежду им ще се изправи срещу американец в трети кръг. 14-ият в схемата Франсис Тиафо ще играе със сънародника си Маркос Гирон.

Намиращият се в отлична форма Даниил Медведев, който е в серия от три поредни титли в рамките на три седмици, също разбра името на съперника си във втори кръг. Петият в схемата руснак ще се изправи срещу Брандън Накашима, който се наложи в изцяло американски сблъсък над ветерана Джон Иснър в два сета. Победи в първия ден на турнира постигнаха още Юго Умбер, Оскар Оте, Иля Ивашка, Педро Качин, Емил Руусувуори, Таро Даниел, Кристиан Гарин, Ибин У, Иржи Лехечка, Диего Шварцман, Джордан Томпсън, Алехандро Табило и Тун Лин У. /БГНЕС