72 огнестрелни оръжия и 3000 боеприпаса са иззети от дома на Ален Делон в Души

Миналата седмица жандармерията претърси дома на Ален Делон в Души и иззе няколко десетки огнестрелни оръжия. Дали това е начин да се избегне нова трагедия?


В края на миналата седмица жандармеристите иззеха 72 огнестрелни оръжия от имота наАлен Делон в Души в рамките на претърсване на дома му в региона Лоарет. Според информацията, публикувана в "Le Parisien" в понеделник, 26 февруари, и потвърдена от прокуратурата в Монтаржи на следващия ден, въпросните огнестрелни оръжия са били стрелкови и колекционерски.

Имало е и оръжия от категории А (определени огнестрелни оръжия и военни материали) и В (оръжия, използвани за спортна стрелба, и такива, използвани за професионални цели). Макар да е известно, че 88-годишният актьор има стрелбище в имота си в Души, прокурорът в Монтаржи, Жан-Седрик Го, заяви в съобщение за пресата, че Ален Делон не е "притежавал разрешение, което да му позволява да притежава огнестрелно оръжие".

Претърсването е извършено в четвъртък, 22 февруари, след доклад на съдията по настойничество от 8 февруари, когато законният представител на Ален Делон е отбелязал наличието на огнестрелно оръжие в Души. Това довело до разследване на "незаконно съхранение, придобиване и притежание на оръжия от категории А, В и С". Преди всичко съдът вероятно е решил да предприеме действия и да задържи тези оръжия далеч от собственика им, за да предотврати и най-малкия риск, като се има предвид крехкото здравословно състояние на Ален Делон и напрежението между трите му деца. "Клиентката ми е много обезпокоена, когато знае, че Ален Делон е държан без медицинско обслужване с оръжия наблизо", казва пред Le Parisien Ясин Бузру, адвокат на Хироми Ролин. В интервю за списание ELLE преди няколко дни Анушка Делон заяви, че братята ѝ Антъни и Ален-Фабиен "се разхождат въоръжени из къщата", мислейки си, че са "в Дивия Запад". По-големият от братята веднага отвърна на удара, като написа в Инстаграм: "Прекарахте лятото в стрелба с глог с любимия си, бивш шеф на охраната в Dуши, преди най-накрая да донесете оръжието у дома в Женева като спомен от татко. За човек, който мрази оръжията, ти изглеждаше много смела и способна. Що се отнася до мен, аз отдавна спрях да нося оръжие. /БГНЕС