50 точки на Тейтъм върнаха Бостън в серията с Бруклин

Джейсън Тейтъм отбеляза рекордните в кариерата си 50 точки в плейофен мач, за да изведе Бостън Селтикс до успех над Бруклин Нетс със 125:119 в мач номер 3 от серията между двата тима на Изток.

Тейтъм (л) бе неудържим в мач номер 3.

По този начин „келтите“ намалиха изоставането си от „мрежите“ на 1-2 победи. „Беше просто една от онези вечери. Трудна вечер по отношение на стрелбата в първия мач, а във втория нямах особена възможност поради бъркането в окото. Нищо не може да се сравни с това да играем у дома пред собствена публика“, каза Тейтъм, който стана шестият играч в историята на Селтикс с 50 точки в среща от плейофите.

Той се присъедини към Джон Хавличек, Айзея Томас, Рей Алън, Сам Джоунс и Боб Коузи. Маркъс Смарт добави 23 точки за победителите, а Тристан Томпсън записа дабъл-дабъл – 19 точки и 13 борби. За гарда на Нетс Кайри Ървинг пък това бе завръщане пред феновете на Бостън, след като напусна съв свободен трансфер през 2019. Той завърши с 16 пункта, Джеймс Хардън вкара 41 точки, а Дюрант добави 39, но играчите на Стив Неш вече водят само с 2-1.

Мач номер 4 в серията е отново в Бостън, като „келтите“ ще могат да разчитат на почти пълен капацитет в своята зала „ТиДи Гардън“, след като в петък вечер капацитетът бе ограничен до 25%.

В другите два мача от вечерта, Атланта Хоукс надви Ню Йорк Никс със 105:94 за аванс от 2-1 победи, а Ел Ей Клипърс намали дефицита си срещу Далас Маверикс, взимайки успех в Тексас със 118:108. /БГНЕС