30 задържани митничари и граничари на "Калотина"

30 души - цялата смяна митнически служители, както и служители на Гранична полиция, са задържани при мащабна акция на МВР и прокуратурата на ГКПП "Калотина", предаде репортер на БГНЕС.

Между задържаните е и началникът на митнически пункт "Калотина", съобщи главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов оповестиха подробности от акцията на място.

Провеждат се разследвания по дело под надзора на Специализираната прокуратура. Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с корупционни действия, заяви Иван Гешев пред журналистите на пункта.

Става въпрос за доста мащабна организация, изключително мащабна организация, уточни главният прокурор и добави, че има много задържани лица, между, които и началникът на митническия пункт.

От своя страна Ивайло Иванов заяви, че са успели да опазят всичко в тайна и реализацията е факт. Има задържани над 30 човека – цялата смяна от митничарите, които са тук на работа, има служители на Гранична полиция, съобщи още главният секретар на МВР. /БГНЕС

Спецакцията доведе до голямо задръстване на ГКПП Калотина. Пунктът не работеше и от двете страни.