20-годишен нигериец вкара най-бързия хеттрик в историята на евротурнирите

Гент се превърна в първия ясен четвъртфиналист в турнира Лига на конференциите. Белгийският тим продължи към елиминациите на третия по сила евротурнир след категоричен успех над Истанбул Башакшехир с 4:1 като гост в реванша между двата тима, игран на турска земя. Първата среща бе завършила при равенство 1:1.

Гифт Орбан (л).

Мачът ще се запомни с историческото представяне на нападателя на гостите Гифт Орбан. 20-годишният нигериец реализира зашеметяващ хеттрик в рамките на само три минути между 31-та и 34-та, за да сложи точка на спора между двата състава за светкавично време. Това се превърна и в най-бързия хеттрик в историята на европейските клубни турнири.

Малко след това, смутените домакини от Истанбул ББ инкасираха и четвърти гол, дело на партньора в атаката на Орбан – Уго Куйперс. Две минути преди края на редовното 90 турският тим стигна до почетно попадение, а негов автор стана бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Сосиедад Аднан Янузай, който играе в Истанбул ББ под наем от Севиля.

Жребият за четвъртфиналите, полуфиналите и финала в Лигата на конференциите ще се тегли в петък, 17 март, от 15:00 часа българско време. /БГНЕС