20-годишен италианец шокира Джокович в Индиън Уелс

20-годишният Лука Нарди изигра мача на живота си и елиминира световния №1 в Индиън Уелс. Той победи Новак Джокович с 6-4, 3-6, 6-3 в среща от трети кръг на надпреварата.


Така едва за втори път в кариерата си носителят на 24 титли от Големия шлем допуска поражение от "щастлив губещ" - първият бе във Виена през 2020-а година срещу друг италианец - Лоренцо Сонего.

Ноле се завърна в Индиън Уелс за първи път след пет години, но бе шокиран от намиращия се на 123-о място в ранглистата Нарди. Сърбинът не успя да влезе в ритъм в първия сет, но след подновяването на играта изглеждаше, че ще поеме контрол. Той изравни резултата, но в третата част срещна много сериозен отпор от съперника.

Италианецът е най-ниско ранкираният тенисист, побеждавал сърбина на Мастърс турнир. Преди двубоя младокът призна, че Джокович е неговият идол. 20-годишният Нарди определи случилото се като истинско тенис чудо.

Тенисист, който до момента имаше само 4 победи на ниво АТП, не позволи на Ноле да достигне до брейкбол в два от трите сета и сложи край на серията на сръбската легенда от 11 поредни победи на Мастърс турнири, а в следващия си мач ще срещне представителя на домакините Томи Пол. /БГНЕС