18-годишен хвърли бомбата в Мюнхен, спря Зверев още във втори кръг

Александър Зверев сензационно отпадна от тенис турнира в Мюнхен. Световният №3 загуби с 3-6, 2-6 от 18-годишния датчанин Холгер Руне в среща от втория кръг. Двукратният шампион в баварската столица бе достигал поне до четвъртфинал в последните си пет участия, но днес бе далеч от най-добрата си форма и заслужено бе победен.

През целия мач, продължил час и 40 минути, тийнейджърът бе по-добрият на корта. Скандинавецът, който заема 70-о място в световната ранглиста завърши срещата с четири реализирани пробива от 11 възможности спрямо само 1 от 7 за германеца. Началният удар също изостави Зверев, който спечели едва 5 точки на втори сервис в целия мач, а на първи също бе колеблив с едва 53% успеваемост.

Мачът започна прекрасно за датчанина, който спечели първите три гейма в мача с пробив на 0 във втория. Зверев върна пасива след маратонски седми гейм, но вместо да прогресира оттам насетне, допусна нови неточности и при 5-3 Руне сервираше за сета. В последвалия гейм той се нуждаеше от шест сетбола като отрази и две възможности на съперника, преди да поведе в сетовете.

Нищо не се промени и във втората част от гледна точка на Зверев. Пробив още на старта, последван от нов за 4-1 направиха мисията на германеца невъзможна. В шестия гейм Зверев отрази единствената възможност пред съперника си в сета, а малко след това реализира втория мачбол за най-голямата победа в кариерата си.

За него това ще е първи четвъртфинал през сезона, а в него очаква победителя от мача между Емил Русувуори и Максим Креси. /БГНЕС