10 стотни разделиха Радослав Янков от полуфинал на Световното

Радослав Янков се представи силно в паралелния слалом на Световното първенство по сноуборд в Бакуриани, Грузия, но отпадна в четвъртфиналите след оспорвана битка срещу втория поставен в схемата Фабиан Обман от Австрия. Така той завърши на седмо място в крайното класиране.

Янков започна надпреварата от квалификацията, която преодоля със седмо време. В осминафиналите най-добрият български сноубордист победи сребърния олимпийски медалист от Сочи Жан Кошир (Словения), като го остави на 1.38 секунди след себе си. В спор за място в топ 4 и битка за медалите Янков срещна Обман, като едва 10 стотни разделиха двамата, но победата в крайна сметка бе за австриеца.

По този начин участието на Янков в Бакуриани приключва. В неделя той участва в паралелния гигантски слалом, но не успя да преодолее квалификацията.

Световен шампион за трети път в кариерата си стана 42-годишният австриец Андреас Промегер, който на финала победи с 44 стотни сънародника си Арвид Аунер. Трети остана канадецът Арно Годе, който завърши в малкия финал преди Фабиан Обман и не позволи възможността на подиума да са само австрийци.

При дамите единствената ни представителка Теодора Пенчева се нареди 32-ра в пресявките и не взе участие в директните елиминации. Швейцарката Юли Цог грабна титлат, след като на финала тя изпревари сънародничката си Ладина Жени с 26 стотни. /БГНЕС