Автогол на Антон Недялков отложи празненствата в Лудогорец

Лудогорец не съумя да отпразнува 13-а последователна шампионска титла в откриващия кръг от плейофите в Първа лига, след като направо само 3:3 у дома с Крумовград. На стадион "Хювефарма Арена" разградчани се виждаха победители и нови-стари шампиони, но празненствата в Разград бяха временно отложени след автогола на капитана Антон Недялков в 89-та минута.

Гостите, които се представиха страхотно след подновяването на сезона в Първа лига и заслужено влязоха в челната шестица, изиграха силно първо полувреме, в което поведоха с 2:0. Двете попадения за възпитаниците на бившия наставник на домакините Станисла Генчев бяха реализирани от Александър Колев и Серкан Юсеин в първия половин час игра. След паузата "зелените" се съвзеха от шока и изравниха на бърза ръка чрез Рик Джонатан и Оливие Вердон от дузпа до 55-та минута. Обратът бе оформен след грешка на футболист на Крумовград, който се намеси неубедително в наказателното поле на тима и позволи на Руан Секо да отбележи за 3:2. Това обаче не беше всичко в двубоя и автогол на капитана Недялков минута преди изтичането на редовното време донесе точка на гостите и отложи празненствата в Разград.

Лудогорец е на върха със 76 точки - на десет пред втория ЦСКА, четири кръга преди края на кампанията. Любопитното е, че двата отбора се изправят един срещу друг в следващия кръг от плейофите, а домакини са "зелените", които се нуждаят от само точка, за да триумфират за 13-и пореден път с шампионската титла. Ако избегне поражението от "червените", Лудогорец ще бъде и награден със златните медали пред собствена публика. В четвъртък Георги Дерменджиев и компания ще излязат за реванш с Хебър в турнира за Купата на България - в първия полуфинал с пазарджиклии разградчани спечелиха с убедителното 4:0.

Крумовград остава шести с 45 пункта и продължава да няма загуба вече 13 последователни срещи, прекъсвайки на свой ред серията от 12 поредни победи във всички турнири и 13 последователни за първенство. В следващия си мач отборът на Генчев е домакин на четвъртия Локомотив Пд.

По-рано днес, Етър се превърна в първия ясен тим, който ще играе във Втора лига от следващия сезон. Това стана факт, след като Локомотив София победи Хебър с 2:0 в Пазарджик. "Болярите" са на 16 точки от 14-ия Хебър, който окупира мястото, даващо право на бараж с третия от второто ниво на родния футбол, при пет срещи до края на кампанията. /БГНЕС