ПСВ Айндховен подпечата 25-та си титла на Ередивизи

ПСВ Айндховен си гарантира и на теория 25-та шампионска титла на страната, след като днес победи Спарта Ротердам с 4:2 у дома в зрелищен двубой от 32-ия кръг на нидерландската Ередивизи. Два кръга преди края на шампионата, ПСВ сложи точка на спора за трофея с 12 точки пред втория Фейенорд, който по-късно тази вечер посреща Цволе на Филип Кръстев.

На стадион "Филипс" домакините се оказаха в ролята на догонващи в резултата още в 8-та минута след попадението на Метиньо. Скоро след това обаче Саид Бакари си отбеляза автогол, а Йохан Бакайоко оформи пълния обрат. Спарта обаче възстанови статуквото след автогол на Оливие Боскали. Той обаче се реваншира след почивката, когато намери правилната врата, а след това Джордан Тезе се разписа за крайното 4:2.

Така ПСВ ликува с 25-а титла на страната в своята история, но остава далеч от вечния съперник Аякс, който има 36 трофея във витрината. Тимът от Айндховен за последно бе ставал шампион през сезон 2017/18. Сега отборът го направи по впечатляващ и безапелационен начин, като има само една загуба до момента в 32 срещи (28 победи) и е вкарал цели 107 гола, при едва 19 допуснати. Спарта е на деветата позиция с 43 пункта, като запазва шансове за европейските клубни турнири догодина - осмият Го Ахед Ийгълс има същия актив.

В следващия кръг тимът от Ротердам гостува на Утрехт, докато за ПСВ предстои визита на Фортуна Ситард. /БГНЕС