Митрополит Григорий прочете на различни езици текстовете на Евангелието, посветени на Христовото Възкресение

Временният наместник-председател на Светия синод Врачанският митрополит Григорий оглави празничното богослужение за т.нар. Второ Възкресение в митрополитския катедрален храм „Св. вмчца Неделя“, предаде репортер на БГНЕС.

По традиция на тази празнична литургия се четат текстове от Евангелието на различни езици, посветени на Възкресението на Божия син Исус Христос, с което се напомня, че благата вест за Христовото Възкресение е отнесена от апостолите до всички народи по света.

Десетки православни миряни присъстваха на вечернята, която бе отслужена в храма.

Днес православните християни по целия свят празнуват Възкресението на Исус Христос, три дни след като е разпънат на кръст и погребан. Със своята смърт Божият син изкупува греховете на човечеството, а с Възкресението си дава надежда за живот след смъртта.

„Пожелавам на всички здраве и Божията благословия да ни съпътства през целия ни живот. Господ да ни дава сили да откриваме доброто в себе си и да го следваме с Божията помощ“, пожела пред БГНЕС Людмила Хампарцумян.

Жената обясни и защо трябва да се обърнем към вярата. „Защото човек е несъвършен, в него има и добро, и зло. Моето лично мнение е, че само чрез вярата намираме в повечето моменти в нашия живот доброто у нас“, каза тя.

Иванка Маркова пожела на себе си и на хората около нея много здраве и късмет, както и благоденствие. „Вярата е всичко. Човек трябва да вярва в бъдещето“, заяви тя пред БГНЕС.

Людмила Зафирова пожела това, което казва Христос – „любов, любов и още веднъж любов“, и подчерта, че когато правим добро, няма зло. „Христос е светлината. И тогава няма тъмнина в нашите души, когато има светлина, и затова желая на всички да им е светло, да са добри и да се обичат“, пожела още тя. /БГНЕС